marți, 12 decembrie 2017


ADEVĂRATA REVOLUŢIE

„Adevărata revoluţie nu se produce doar la nivel superficial, la nivel economic. Advărata revoluţie are loc în inimile şi minţile noastre şi poate veni doar atunci când înţelegem total, întregul proces al fiinţei noastre, clipă de clipă, în orice relaţie. Doar atunci va exista posibilitatea de a împiedica folosirea cunoaşterii tehnologice pentru distrugerea fiinţei umane.”
J. Krishnamurti
 Poona, al treilea discurs public, 31 ianuarie 1953

Această serie de opt programe a fost produsă şi difuzată în America de către reţeaua naţională de televiziune educaţională (National Educational Television Network) în anul 1966. Acestea sunt cele mai vechi filmări în care Krisnamurti vorbeşte publicului, fiind pentru prima data când el a permis ca discursurile şi conversaţiile sale publice să fie filmate. Acestea au avut loc în principal în Oak Grove în Ojai, California şi Thacher School în Ojai Valley.

“Facem împreună o călătorie în întreaga structură psihologică a fiinţei umane. Întrucât prin înţelegerea acestei structuri şi a sensului acesteia, probabil, vom putea aduce o schimbare în societate. Iar societatea, Dumnezeu ştie! – are nevoie de o schimbare totală. O revoluţie totală.”
                                                                              
Lumea este plină de suferinţă şi conflict, de o brutalitate agresivă, distructivă. Omul stăpâneşte lumea exterioară, dar psihologic, interior el este încă violent, competitiv, iar societatea s-a dezvoltat în această direcţie. Criza lumii în care trăim este de fapt o criză a conştiinţei. Este important să aducem o revoluţie în mintea umană

   “În toate aceste discursuri şi discuţii noi încercăm să vedem dacă nu putem aduce o transformare radicală a minţii. Nu acceptăm lucrurile aşa cum sunt. Nici nu ne revoltăm împotriva  lor – revolta  nu este un răspuns la asta! Ci să înţelegi, să pătrunzi în asta, să examinezi, să-ţi dăruieşti inima şi mintea, cu tot ceea ce ai pentru a descoperi un mod de viaţă diferit.”


   Seria: ADEVĂRATA REVOLUŢIE

   1-  Încotro ne îndreptăm?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu