miercuri, 2 ianuarie 2013

02 IANUARIE


CARTEA VIETII – Meditatii zilnice cu Krishnamurti

Inlatura barierele
   Cum sa asculti? Tu vrei sa asculti influentat de proiectiile tale, prin proiectiile tale, prin ambitiile, dorintele, fricile si nelinistile tale, asculti doar ceea ce vrei sa auzi, doar ceea ce este satisfacator, ceea ce te face multumit, ceea ce-ti ofera confort, ceea ce pentru moment atenueaza suferinta ta? Daca asculti influentat de fundalul dorintelor tale, evident ca asculti propria-ti voce, vocea propriilor tale dorinte. Si mai exista o alta forma de ascultare? Nu este important sa afli cum sa asculti, nu doar ceea ce se spune, ci totul – zgomotul strazii, cantecul pasarilor, zgomotul unui tramvai, agitatia marii, vocea sotului sau a sotiei tale, a prietenilor sau tipatul unui copil? Ascultarea are importanta doar atunci cand cineva nu-si proiecteaza propriile dorinte in procesul de ascultare. Poate cineva inlatura toate aceste ecrane prin care asculta, poate inlatura toate aceste bariere, pentru a asculta cu adevarat?

2 comentarii:

  1. Imi place munca pe care o depui. Am gasit pagina ta imtamplator si am constatat ca avem cautari asemanatoare. Un an la fel de bogat in postari de calitate asa cum sunt cele de fata.

    http://luciditatea.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru vizita si aprecieri. Sa aveti un an nou plin de realizari in lumina cunoasterii de sine! LA MULTI ANI!

      Ștergere