vineri, 11 mai 2012

11 MAI


CARTEA VIETII – Meditatii zilnice cu Krishnamurti

Emotiile nu duc nicaieri
    Indiferent daca esti ghidat de emotii sau de intelect ajungi la disperare pentru ca acestea nu duc nicaieri. Totusi iti dai seama ca iubirea nu este placere, iubirea nu este dorinta.
   Stii ce este placerea, domnule? Cand percepeti ceva sau atunci cand aveti un sentiment, va ganditi la acest sentiment, va atasati in mod constant acel sentiment, pana cand acesta va ofera placere, iar aceasta placere doriti sa o repetati, iar si iar. Atunci cand un om este mai mult sau putin ambitios, aceasta ii ofera placere. Cand un om cauta putere, pozitie, prestigiu in numele tarii, in numele unei idei, si altele, aceasta ii fac placere. El nu are dragoste deloc, si prin urmare el creaza raul in lume. El aduce lupta in interior si in exterior.
     Deci realizeaza ca emotiile, sentimentul, entuziasmul, bunatatea si altele, nu au nimic de-a face cu iubirea adevarata, cu compasiunea. Toate sentimentele, emotiile, au de-a face cu gandirea si prin urmare conduc la placere si durere. Iubirea nu are nici durere nici intristare pentru ca ea nu este rezultatul placerii sau dorintei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu