vineri, 14 decembrie 2012

14 DECEMBRIE


CARTEA VIETII – Meditatii zilnice cu Krishnamurti

Pentru a ajunge sus trebuie
sa incepi de jos
   Organizatiile religioase devin la fel de fixe si de rigide ca si gandurile acelora care le apartin. Viata este o schimbare constanta, o devenire continua, o revolutie neincetata, si pentru ca o organizatie nu poate fi niciodata maleabila, ea sta in calea schimbarii, ea devine reactionara pentru a se proteja. Cautarea adevarului este individuala, nu congagretionala. Pentru a impartasi, pentru a fi in comuniune cu realitatea, trebuie sa existe singuratatea, nu izolarea, ci libertatea fata de orice influenta si opinie. Credintele organizate, in mod inevitabil, devin obstacole in calea gandirii.
    Dupa cum si singuri va dati seama, lacomia si dorinta de putere sunt aproape inepuizabile intr-o asa-numita organizatie spirituala, aceasta lacomie este acoperita de cuvintele oficiale, placute, insa influenta distrugatoare, avaritia, mandria si antagonismul sunt mereu prezente si hranite. Din acest conflict se dezvolta intoleranta, sectarismul si alte manifestari neplacute.
    Nu ar fi mai intelept sa existe mici grupuri interesate, formate din douazeci sau douazeci si cinci de persoane, fara taxe sau cotizatii de membru, care gasesc oportun a se intalni pentru a discuta si aborda relaxat ce este realitatea si adevarul? Pentru a evita ca un astfel de grup sa devina exclusivist, oricare membru ar putea fi din cand in cand incurajat sa se alature unui alt astfel de grup; astfel acestea ar putea fi extensive, nu inguste si limitate.
    Pentru a ajunge sus trebuie sa incepi de jos. Din acest mic inceput, oricine ar putea ajuta la crearea unei lumi mai sanatoase si mai fericite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu