duminică, 23 decembrie 2012

23 DECEMBRIE


CARTEA VIETII – Meditatii zilnice cu Krishnamurti

Meditatia
   Sa abordam pas cu pas ce anume este meditatia. Va rog, nu asteptati pana la capat, in speranta ca veti avea o descriere completa a modului de a medita. Ceea ce facem noi acum este o parte a meditatiei.
    Acum, primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa fim constienti de ganditor, si nu sa incercam sa rezolvam contradictia producand o integrare intre gandire si ganditor. Ganditorul este entitatea psihologica care a acumulat experienta si cunostinte; el este legat de centrul timpului, care este rezultatul continuei schimbari si influente a mediului, si el priveste, asculta, traieste si experimenteaza din acest centru. Atata timp cat cineva nu intelege structura si anatomia acestui centru vor exista intotdeauna conflicte si mintea aflata in conflict nu are posibilitatea de a intelege profunzimea si frumusetea meditatie.
    In meditatie nu poate exista ganditor, ceea ce inseamna ca gandirea trebuie sa inceteze – gandirea care are dorinta si nerabdarea de a obtine un rezultat. Meditatia nu are nimic de a face cu obtinerea unui rezultat. Nu inseamna a respira intr-un anumit fel, sau a-ti privi varful nasului, sau a-ti trezi puterea de a realiza anumite trucuri, sau tot restul de prostii si non-sensuri... Meditatia nu este ceva inafara vietii. Cand conducecti o masina sau sunteti intr-un autobuz, atunci cand suntenti prinsi in conversatii fara nici un tel, atunci cand va plimbati singur printr-o padure sau urmariti un fluture in bataia vantului – sa fii constient, fara nici o alegere, de tot, face parte din meditatie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu