sâmbătă, 9 februarie 2013

09 FEBRUARIE


CARTEA VIETII – Meditatii zilnice cu Krishnamurti

Ce credem
   Oare credința oferă entuziasm? Puteți susține entuziasmul fără o credință, și entuziasmul este necesar în toate fiind un gen de energie necesară, un alt tip de vitalitate în acțiune? Cei mai mulți dintre noi au entuziasm pentru ceva sau altceva. Suntem foarte dornici, entuziaști față de concerte, sport, sau a merge la un picnic. Cu excepția cazului când este hrănit tot timpul de ceva anume, se estompează, iar noi vom avea entuziasm pentru alte lucruri. Există o forță de auto-susținere, o energie care nu depinde de o credință?
        O altă întrebare este: avem nevoie de o credință, de orice natură și dacă da, de ce este necesară? Aceasta este o problemă dificilă. Nu avem nevoie să credem că există soarele, munții, râurile. Nu avem nevoie de credință, pentru ca noi și soțiile noastre să ne certăm. Nu trebuie să avem o credință că viața este o mizerie îngrozitoare cu durere, conflicte și o permanentă ambiție; este realitatea. Dar solicităm credință atunci când vrem să evadăm din realitate în irealitate. 

Un comentariu:

  1. nu e just!! credinta este singura care ne ramane ca un fir care ne ghideaza si defapt ne duce tot in interior sa gasim putere in noi sa continuam altfel lumea ar fi plina de sinucigasi si crminali disperati de viata.Daca nu am avea credinta nici cat un bob de mustar nu am putea muta muntii indoielilor si a supararilor!!!dar iata ca e posibil.

    RăspundețiȘtergere